Nyheter

STAD och Krogar mot knark är propaganda

Region Stockholm har sedan 20 år ett propagandaorgan som heter STAD. Under förevändningen förebyggande arbete mot alkohol- och drogproblem driver man bla ”krogar mot knark” som i kommunikationen stigmatiserar brukare. Detta genom att beskylla köpare av droger för terror och död till följd av illegal narkotikaekonomi.

Det här hyckleriet är ett praktexempel på svensk nolltolerans, dubbelmoralen är skrattretande!
Krogar som säljer drogen alkohol gillar inte konkurrens så därför ska vi ha civilpoliser på våra dansgolv och uppmuntran till en angivarkultur bland drogsäljande bartenders.


Igår delades det ett debattinlägg på Facebook-sidorna för både STAD och Krogar mot knark Stockholm. Det handlar om ordförande för RNS och dåren Jessica Vikberg som tycker att användare av narkotika ska straffas hårdare, som exempel ges temporärt indraget pass. Anledningen till att debattinlägget delades var att även Krogar mot knark lyftes fram i den vedervärdiga spyan från Vikberg. Snacka om obekvämt när ens arbetsplats och engagemang nämns i samband med så smutsiga åsikter som Vikbergs!

Evidens och Johanna Gripenbergs akademiska trovärdighet

Den här metoden med Krogar mot knark sägs vara evidensbaserad eftersom dörrvakter känner sig undervisade i tecken på drogsymptom och eftersökt feedback i enkätsvar från krogpersonal om förändring av åsikter. Chefen för STAD heter Johanna Gripenberg och hennes egen ”forskning” ligger till grund för dessa påståenden.

Att det faktiskt skulle minska droganvändning finns det självklart inget stöd för. För den vetgirige finns det några intressanta Twitter-kommentarer (1 & 2) med flera kända akademiska profiler på området och deras kommentarer som nästan kräver skämskudde.

Forskare, polis och krögare mot droger

Vi har frågat medarbetare på STAD vad de anser om att organisationen delar den är typen av åsikter. Frågan har även riktats till samarbetspartners som polisen Thonas Backemo samt krögarna Samuel Laulajainen (Södra teatern) och Jennica Jonsson (Stureplansgruppen), dvs om de står bakom denna stinkande propaganda. Artikeln uppdateras vid svar.

För några år sedan så beslutade Stockholms Stad att sluta ge gratis lokaler och bidrag till European Cities Against Drugs (ECAD) vilket och tog död på deras inflytande. Region Stockholm borde göra det samma och upphöra med sponsrandet av STAD för att kanske istället lägga pengarna på skademinimering och beroendevård?

Slogans på affischer från STAD

  • Jag backar bara terrorister vid speciella tillfällen.
  • Jag stöttar bara barnarbete när det finns något att fira.
  • Jag skövlar bara regnskog när det är en bra fest.
  • Jag sponsrar bara gängkrig när jag är med polarna.
  • Jag dödar bara mexikaner på helgerna.
  • Jag finanser bara mord några gånger per år.

Källa som ingen länk förtjänar!

Varför är det möjligt att använda illegala droger för nöjesbruk utan konsekvenser? (Härryda Posten)

(Den första bilden föreställer STADs Johanna Gripenberg som den onda Cruella de Vil och RNS Jessica Vikberg som sadistiska jokern.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.