Nyheter

Svensk narkotikapolitik i kris!

Rubriken är inte bara vårt påstående; även chefsideologen på RNS (Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle) Per Johansson, uttrycker sig så numera.
Det är ändå storsint av denna mycket partiske herre, med en i övrigt barbarisk och fascistoid syn på drogproblematik, att äntligen komma till insikt och säga något som alla s.k. drogliberaler hävdat i åratal.

Inte så kul med 765 narkotikarelaterade dödsfall 2014 och ett dåligt betyg i EU-klassen. Men visst är det tragikomiskt med alla dessa svenska politiker, knarkkrigare och förbannade snutar som fortsätter att lova ännu hårdare tag mot knarket? Detta utan att någonsin kunna lösa problemen eller ens nämnvärt påverka verkligheten.

Att förneka de reella problem vår förbudspolitik leder till är omänskligt och har inte att göra i ett samhälle som anser sig vara humant!

Det är dessutom ett brott mot mänskliga rättigheter att kriminalisera det egna bruket och värst av allt, det fungerar inte ens! Forskningen visar det och kända profiler i den globala debatten säger det, även flera tunga globala folkhälsoorganisationer håller med om att kriminalisering av droger INTE är rätt väg att gå för att komma till rätta med problemen.
Till skillnad från det egna valet att bruka narkotika -som ju inte direkt skadar någon annan- så orsakar stigmatisering och repressiva handlingar från samhället den utbredda misär vi ser idag.

Att fortsätta hävda att allt är normalt här i den narkotikafria ankdammen, ja det är helt enkelt korkat. Det är naturligtvis den förda narkotikapolitiken som resulterar i våra dystra rekord i sammanhanget.

En sak har den förda narkotikapolitiken ändå lyckats med; det är verkligen inte lätt att vara en föraktad knarkare, i Sverige!

Länkar:

”Svensk narkotikapolitik är ett stort misslyckande”

Ökat antal drogrelaterade dödsfall

The Human Rights Case for Drug Reform

Drug possession offences should not be used to assess police performance, research suggests

All these experts and agencies say: Don’t treat drug users as criminals. It’s time politicians listened

Köp en knarkkrigartischa: Per Johansson/RNS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.