Nyheter

SVT:s program om Carl von Linné censureras

En månad efter sändning går puritaner på krigsstigen mot SVT. Det första som Fredrik Söderhielm på Non smoking generation ägnar sig åt i Aftonbladets artikel är personangrepp mot skaparen av materialet. Knark är alltid boven och så klart även anledningen till dessa illustrationer, tror Söderhielm.

Okej, det är ett program för unga tittare men det spelar ingen roll. Kritiken hade haglat oavsett hur skaparna valt att inkludera cannabis, för det måste dem väl ändå få göra? Han namngav för tusan växten, Cannabis Sativa L. alltså. Gissa vad L. står för.

Medicinalörter togs upp flera gånger i programmet och cannabis är just precis en sådan. På den tiden var den det även i Sverige. I tusentals år har cannabis varit en medicin.

 

 

Rabblande av latin osv. är kanske inte så kul vilket också var en del av humorn i programmet. Att sen blanda in lite reggae och tillbehör för att skoja till det borde inte leda till censur. Att skämta om cannabis är mycket vanligt idag. Rasta-forskarna har beräknat att nästan varannan kulturproduktion ifrån USA innehåller cannabisreferenser.

Sen om Carl von Linné provade eller ej är väl en typisk ickefråga. Tänk om det imorgon kom fram bevis på att så var fallet. Aftonbladets rubrik skulle kunna vara något i stil med ”Linné knarkade – Svensk narkotikapolitik i kris”. Strindberg?

Klart som fan att Carl hade koll. Han odlade det troligen i Uppsalas botaniska trädgårdar och utbildade sig under tre år i Holland.

Tänk vad man lär sig mycket på TV. Men, knarkrigarna PK-censurerade dock SVT som nu dragit tillbaka programmet i webbspelaren.

Kolla på avsnittet:

Ladda ner flashfil med magnetic link (Använd ett modernt torrentprogram)

OBS! Finns fortfarande i Googles cache.

Youtube: del 1 & 2

Länk:

Sagan om Sverige: Carl von Linné

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.