Nyheter

Tio års studier i Kalifornien bevisar att cannabis är medicin

Vid University of California finns det ett forskningsinstitut som kallas Center for Medicinal Cannabis Research (CMCR). Politiker i delstaten beslutade 1999 att det behövs forskning som underlag för Kaliforniens lagstiftning. Nästan 9 miljoner dollar avsattes för forskning kring cannabisväxtens och cannabinoiders medicinska egenskaper. Forskningen startade 2000 och tio år senare är det dags att knyta ihop säcken.

Flera studier har utförts inom CMCR och vi har tidigare bloggat om att cannabis lindrar neuropatisk smärta, motverkar spasmer orsakade av Multipel Skleros och att vaporisering är en säker metod för att inhalera medicinsk marijuana. 1 ,2 ,3.

Personer som säger att cannabis inte är medicin ljuger helt enkelt eller har själva blivit bedragna. I en serie av studier har forskare vid CMCR visat att cannabisrökning lindrar den svårbehandlade smärta som kan drabba HIV-smittade p g a nervskador. Cannabis i naturlig form är enligt CMCR-direktören Dr. Igor Grant fastställt effektivt och jämförbart med de bättre medicinerna som används idag.

 

 

Den f.d. senatorn John Vascoconellos som stödde lagförslaget The Medical Marijuana Research Act of 1999 (SB847) och etablerandet av institutet CMCR säger nu att studierna som genomförts där varit mycket seriösa, enligt samma man borde frågeställningen om medicinsk marijuana är säkert och effektivt nu ses som avgjord.

Som bokslut har CMCR publicerat en rapport som konstaterar det vi alla, inklusive knarkkrigarna, redan vet. Cannabis är medicin!

Torgny/Actnow.nu: Sluta med de skattefinansierade lögnerna om medicinsk marijuana så förlåter vi er! Även ljugande narkotikapoliser som sprider propaganda och förnekar cannabismedicin kan få förlåtelse. Om dom slutar ljuga dvs.

(Den som följer länken om ljugpoliser ovanför kan läsa om en odlare som överlämnade sig själv till polisen i en slags politisk aktion. Vet någon vem detta är? Cannabis.se vill veta mer.)

Länkar:

Calif. research shows pot can ease muscle spasms

‘Gold Standard’ Studies Show That Inhaled Marijuana Is Medically Safe And Effective

Study Proves Pot is Good Medicine

UC studies find promise in medical marijuan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.