Nyheter

US: Bankpengar till marijuanaindustrin

Hittills har det p g a USA:s lagstiftning varit avsevärda problem att få banklån  för entreprenörer inom marijuanaindustrin, men nu förefaller det som om det första stora undantaget har uppenbarat sig i form av en fond på 250 miljoner dollar.
Det är ett riskkapitalbolag  i Delaware som kommer att erbjuda förskott och krediter till marijuana-relaterade företag. Bolaget är uppbackat av en federalt reglerad bank.

 DEA hotar
Trots att den lagliga marijuanahandeln genererar stora pengar, har USA:s federala lagstiftning förbjudit bankerna att hantera dessa, eftersom de härrör från vad som betecknas som narkotikahandel. Bankerna har hittills legat lågt, eftersom de upprepade gånger varnats av DEA (Drug Enforcment Agency) för att engagera sig i t o m den på delstatsnivå lagliga medicinska marijuanakommersen. DEA har hotat med att väcka åtal, eftersom cannabis fortfarande är olagligt i USA enligt den federala, övergripande lagstiftningen.

”Cannabis-Berlinmuren” faller
Nu förefaller det emellertid som om trycket äntligen har blivit så starkt, att penninghungriga kapitalister och bankmänniskor inte längre kan hålla sig utanför den mycket lukrativa marijuanaindustrin, i synnerhet inte som de senaste opinionsundersökningarna visar att majoriteten av amerikaner numera vill legalisera drogen. En av dem som beslutat sig för att satsa på cannabis, är Brendan Kennedy. Han gör en slående jämförelse när han säger: -Berlinmuren för cannabis håller på att falla.

Länkar:

Private Equity Firm Offering $250 Million in Cash Advances to Marijuana Businesses

Stora pengar i marijuana – men bankerna vägrar ta emot dem

Wall Street ser möjligheter i marijuana

Brendan Kennedy, CEO Of Privateer Holdings, To Invest In Marijuana Industry

As marijuana goes legit, investors rush in

The audacity of dope

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.