Nyheter

USA: Respekterade läkarorganisationen AMA stöder nu medicinsk marijuana

I USA har knarkkrigare med ett hånleende allt för länge kunnat peka på den juridiska klassificeringen av cannabis. Kategoriseringen av cannabis i strängaste schedule 1 har ologiskt nog inneburit att myndigheter kunnat säga att medicinsk marijuana inte har några som helt medicinska egenskaper. Detta är så klart lögn och nu börjar det hända saker.

Igår så kom äntligen elefanten American Medical Association (AMA) med nya rekommendationer som säger att den nuvarande narkotikaklassningen dels inte stämmer då forskning visat att cannabisrökning hjälper mot neuropatisk smärta och troligen även mot spasmer orsakade av MS. Dessutom så riskerar den nuvarande klassningen att begränsa forskningen på mediciner baserade på cannabinoider och alternativa konsumtionsmetoder.

 

 

I en intervju från 2008 på hemsidan EverydayHealth berättar Dr. Donald Abrams om hur myndigheter i USA gör sitt bästa för att begränsa forskningen på området. Det enda sättet för forskare att få tag på laglig cannabis till studier är genom narkotikapolisen DEA, odlingen sköts av ett universitet i Mississippi. Produkterna som kommer därifrån är mycket svagare än den cannabis som finns på marknaden och torkad med dåliga metoder vilket resulterar i att den är ovanligt rivig för halsen.

För att över huvud taget få statliga bidrag måste forskning rikta in sig på missbruk, alltså visa hur farligt det är. Frågan är hur pass mycket Sverige efterliknar knarkkrigets storebror USA. Troligen ganska mycket, något som känns ganska uppenbart om man läser Folkhälsoinstitutets senaste smutskastning; Skador av hasch och marijuana. Media frossar i statens sanning. Onyanserat näääärååå.. 😉

Håll ut systrar och bröder. Starta några föreningar med fokus på rättigheter och medicin så vinner sanningen snart!

Länkar:

AMA Report Recognizes Medical Benefits of Marijuana, Urges Further Research

The Science Behind Medical Marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.