Nyheter

Utbildning inom cannabis

När allt fler länder och territorier mildrar lagstiftningen gällande cannabis så uppstår behovet av utbildningar på området. Via Coursera, en plattform för e-utbildning, kan du läsa en grundkurs i medicinsk cannabis med fokus på THC och CBD.

Det är Kent Hutchison, professor i psykologi vid Colorado University, som håller i kursen. Det är möjligt att genomgå kursen gratis. Om du blir betalande användare kan du få ut ett äkta diplom.

En annan nyhet som kom ut nyligen var att University of Maryland i USA ska starta ett masterprogram med namnet Medical Cannabis Science and Therapeutics. Det är en tvåårig vidareutbildning för personer inom medicin, forskning och cannabisbranschen som vill bli akademiskt diplomerade cannabisexperter.

Enligt High Times är det den första renodlade universitetsutbildning i USA om medicinsk cannabis. Utbildningen startar i augusti.

Så när får vi se cannabisutbildning på svensk högskola?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.