Nyheter

Vad handlar detta 420 om?

Året är 1971, hippierörelsen har redan pågått i flera år med Woodstocks musik- och kärleksfestival bara två år tidigare. I utkanten av San Francisco, i San Rafael, befinner sig ett litet gäng High School-elever med deras dagliga stonerritual. 
I försök att koda, tänk termen knark, deras prat med varandra så att föräldrar och lärare inte förstår vad de menar slänger de sig med flera olika uttryck men bara ett fastnar och finns kvar idag – 420. 

420 betydde för ungdomarna på 70-talet den tid (4:20 e m) de möttes efter skolan för att dela dagens spliff och idag har en hel kultur växt fram kring siffrorna, tiden och datumet 420 (20e april). Det finns kläder, röktillbehör, även filmer och tv-serier anspelandes på siffrorna och i stora delar av Europa och Nordamerika ses den 20e april nästan som cannabisrökarnas julafton.  

Ha en riktigt bra dag! Bekämpa knarkkriget!!

Källa:

Steven Hager

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.