propagandapolisen

#Propagandapolisen

Polisen vägrar lämna ut namn på vilka som uttalar sig på Facebook i myndighetens namn. När Cannabis.se vill veta vilka poliser det är som partiskt pratar narkotikapolitik i sociala medier så får vi knappt ut någon information. 

Polisjuristerna i Malmö ljuger för att skydda Polisen i Helsingborg och deras narkotikapoliser på Facebook. Vi blir runtskickade i en personkarusell av Kafkaesque byråkrati och kreativ semantik som är skrattretande. Poliser och jurister som låtsas missförstå tydligt formulerade frågor vi ställer.
Till slut får vi veta att nä, det sparas inte specifikt vem som skrivit något på en Facebook-sida på polisstationen i Helsingborg. Det är flera som skriver ett inlägg tillsammans och därför går det inte att säga vem som skrivit just det inlägget vi frågar om.

Som en polis/jurist(?) svarade tidigt i epostväxlingen: Det är polismästaren som är ansvarig utgivare.
Jaha då får vi nöja oss med att konstatera: Helsingborgs Polismästar har ingen som helst vetenskaplig förankring i sina korkade politiska inlägg om narkotika på nätet. För allmän beskådan, ofta med många likes.

Nu blir helsingbor lite renare från: några gram

Men så klart ger vi oss inte så lätt inte… För det är ett demokratiskt problem med anonyma poliser som deltar i och verkligen påverkar narkotikadebatten. Vi har överklagat juristernas vägran att lämna ut namnen på polisskribenterna. 

(I Stockholm 2XXX lade @narkotikaroteln ner sin satsning i sociala medier efter att Cannabis.se överklagat nej till vår begäran om namn och förlorat i kammarrätten.)  

Polisen i Skåne vann nyligen mot oss i Kammarrätten. Vilket är helt galet med tanke på att de visst har information om vem som publicerat ett inlägg på Facebook. Hela ärendet är svårt att se som något annat än osanning. Ljuger Polisen?

BILD  

Knarkpolisen @Narkotiklas diskuterar inte med kritiker på Twitter. Som vanligt säger makten att de arga på torget bara är huliganer (den revolutionära alltså, inte fotbollstypen). Så även Niklas, anonyma tänker han minsann inte twittra med, frågan blir då om “blockeliblock” är något han twittrar riktat mot oss som polisen i tjänsten?

Det är nog nu och därför startar propagandapolisen! Vi ska granska polisens propaganda om narkotika i sociala medier som inte är rättssäker. Den är varken transparent eller i närheten av neutral. Vi ska låta folk diskutera @narkotiklas twittrande utan att behöva tänka på hans avtryckarglada finger på blockknappen. Snutar ska inte censurera!

Det borde vara så att allt, minsta redigering av en kommentar, måste diareieföras hos polisen. Varför anses det inte opassande med hemliga poliser som på t ex Facebook propagerar mot en viss politik?
Det är lika illa som en polis på gatan inte skulle lämna ut sitt identifikationnummer på begäran från medborgare, eller tjafsa tillbaka om röda ögon som bestraffning. Eller som om en officiell talesperson för polisen i TV-nyheterna bara skulle namnges som Mr X.

/Propagandapolisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.