Nyheter

ACLU producerar TV-show om medicinsk cannabis

American Civil Liberties Union (ACLU) är en amerikansk liberal lobbyorganisation som med juridiska processer värnar om individens rättigheter. ACLU Washington (delstaten) har sponsrat debattprogrammet ”Marijuana: It’s Time for a Conversation” för att informera om den federala regeringens övergrepp på medicinska cannabisbrukare och lögnerna om cannabis som kommer ifrån myndighetshåll.

 

Programmet leds av journalisten Rick Steves och visst känns det väldigt sliskigt, det zoomas ofta och gärna in på publiken som skakar på huvuden eller skrattar åt manusskämt. Programmet är ändå faktaspäckat och innehåller även många godingar som tex citatet av den gamla antiknarkgeneralen Harry J Anslinger:

If the hideous monster Frankenstein came face to face with the monster marijuana he would drop dead of fright.

Det värsta är väl att lögnaktig retorik som detta citat fungerar och används än idag. Turligt nog så är legaliseringsaktivismen i USA nu starkare än någonsin och seriösa projekt som det här är precis vad som behövs. Jag och du som läser det här vet att cannabis är mindre farligt än alkohol men de flesta tror verkligen att Marijuanamonstret lätt skulle vinna över Frankenstien. Det fattas bara att Marijuanas kompis apelsinmannen skulle komma och hjälpa till. Då skulle Frankenstein verkligen få smaka.

Se programmet:

[googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=1156862632967780733[/googlevideo]

Länkar:

ACLUs kampanj Marijuana Conversation

ACLU of Washington

Marijuana: It’s Time for a Conversation i full screen

[tags]cannabis, aclu, medicinsk marijuana, harry j ainslinger[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.