Nyheter

Amerikansk borgmästare utsatt för brutal polisrazzia

Bormästaren i Berwyn Heights (Maryland, USA) vid namn Cheye Calvo och hans fru fick påhälsning av SWAT-polisen med svärden i högsta hugg. Anledningen till razzian i parets hem är att polisen hade stoppat ett paket med 13 kg cannabis adresserat till frun. En polisman utklädd till ett bud levererade paketet till parets hus. Senare genomfördes razzian och när polisen stormade in så skjöts parets två labradorer. Borgmästare Calvo och hans svärmor sattes i handbojor och förhördes under flera timmar samtidigt som de kunde se de döda hundarna i sina blodpölar. Polisen beslagtog det oöppnade cannabispaketet men grep ingen.

 

Efter den brutala razzian så har det framkommit att cannabisen kanske ändå inte hade beställts av paret, det här hävdar också paret. Tydligen har det hänt tidigare att brottslingar beställt droger till ovetande människor för att sen stjäla paketen från trappor och garageinfarter. Dessutom så verkar det som att polisen inte fick gå in i huset utan att identifiera sig först vilket inte respekterades. Det rätta tillvägagångssättet för polisen hade troligen räddat livet på de två labradorerna. Polisen hävdar att våldet var befogat men det utreds nu om paret verkligen har beställt cannabisen.

Incidenter som denna eldar igång debatten om polisbrutalitet i kriget mot narkotika. Jag undrar hur många gangsters som får sina hundar ihjälskjutna varje vecka ”over there”. Ingen lär sörja gangsterhundarna…

Länkar:
Another Police Raid; More Dead Dogs

Police Raid Berwyn Heights Mayor’s Home, Kill His 2 Dogs

Some Doubt Mayor’s Tie to Drugs

[tags]cannabis, usa, maryland, polis[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.