Nyheter

Argentina: Cannabiskonsumtion avkriminaliseras

Argentinas högsta domstol bestämde igår att det inte är förenligt med grundlagen att straffa människor för privat innehav och konsumtion av cannabis. Domstolen sa också att myndigheter och rättsväsendet ska bekämpa narkotikakarteller och smuggling, inte drogkonsumenter som istället bör vara en hälsofråga och därför hanteras av sjukvården.

DN skriver om nyheten i saklig ton. Ett citat från domstolen som DN tagit med gillas skarpt:

”Staten kan inte upprätta moral”
Högsta domstolens ordförande Ricardo Lorenzetti.

 

 

I notisen skriver DN även om trenden med avkriminalisering i Sydamerika. I Förra veckan införde Mexiko avkriminalisering av bruk och privat innehav av flera vanliga droger. I Venezuela, Ecuador och Colombia har det redan genomförts liknande lagändringar.

Vi har tidigare skrivit om de tre ex-presidenterna Ernesto Zedillo, Cesar Gaviria och Fernando Henrique Cardoso som bestämt sig för att reformera kontinentens narkotikapolitik: Latinamerikanska ex-presidenter vill legalisera Cannabis

Hör av dig Torgny så firar vi med en joint, i Argentina!

Länk:
Argentine Court Decriminalizes Private Marijuana Use

Argentina tillåter marijuana för privat bruk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.