Nyheter

Artisten Allyawan frias av hovrätten för hampa

Den populära rapparen hade i samband med en inspelning av en musikvideo fått 30 gram legal industrihampa av en annan artist, General Knas som odlat den. Senare vid en ej relaterad razzia i Allyawans lägenhet så fann polisen denna hampa.

Trots att den åtalade önskade så blev det ingen huvudförhandling i tingsrätten och han fick en böteslapp på 15 000 kr hem i brevlådan. Det hela överklagades dock med hjälp av advokatbyrån De Basso.

Nu har artisten friats av Göta hovrätten, dock så kan hampan komma att föverkas. Anledningen är att att den skulle kunna användas till olagliga ändamål. Vilket konkret kan handla om att bereda hampan eller t o m bara portionsfördela den.

Vi frågade honom hur det känns nu. Allyawan svarar till Cannabis.se att det känns bra och att han faktiskt väntade sig en friande dom.

Länkar:

Lyssna på Spotify

Generalens Hampa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.