Nyheter

Asset forfeiture – ett dåligt vapen

I USA använder polisen asset forfeiture för att beslagta egendom och tillgångar från narkotikabrottslingar. Resonemanget är att polisen tar knarkpengar och använder dem i kampen mot brottsligheten. Det kan vara allt från brukares pengar i plånboken till knarkbaroners lyxbilar. Många polisenheter är alltså helt byggda på knarkpengar och behöver inte ens skattepengar för sin verksamhet.

Det är väl bra om polisen inte behöver skattemedel? Problemet är när poliser börjar göra razzior för att få in pengar. Då små fiskar är lättare att fånga och ger snabba pengar ser man tyvärr att de högre skikten inte fastnar i asset forfeiture-nätet.

I filmen DNW War on drugs så intervjuas narkotikaspanare vars avdelnning är helt självfinansierad. Den ansvariga polisen medger i ett inslag att det förekommer razzior för insamling av pengar, självklart inte på hans avdelning eller i hans distrikt men det förekommer. Han säger till och med att man då och då kan läsa om det i polistidningar. Samma poliser säger även att hur mycket de än arbetar för att bekämpa droger så fungerar det inte. Det finns alltid nya brukare och säljare som tar över.

DNW War on drugs:
[googlevideo]-5527847173427564456[/googlevideo]

Enligt Pot-tv så har nu även Kanada börjat använda denna ineffektiva metod i sitt krig mot droger.
http://www.pot-tv.net/archive/shows/pottvshowse-4430.html

Låt oss hoppas att något liknande aldrig kommer till Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.