Nyheter

Batongliberalen Johan Pehrson (Fp) är en lögnare

SVD Faktakollen har granskat om det finns fog för ett påstående som Folkpartiet liberalernas rättspolitiske talesman Johan Pehrson uttalat i en debattartikel på SVT.se i mars månad.
Pehrson sa:

”allt fler unga kommer tidigt i kontakt med droger”.

SVD har tittat på statistik från CAN och Folkhälsoinstitutet och slutsatsen är att inga officiella data stödjer det Pehrson påstår. I en kommentar från vederbörande så är förklaringen att det är empirisk kunskap och upplevt av knarkkrigare i fält.

 

Hur ska vi kunna bedriva en klok och realistisk narkotikapolitik i detta land när en rättspolitisk talesman för ett så kallat liberalt parti tar till argument som det inte finns stöd för och anger luddiga källor som inte går att bemöta?

 

Rastaforskarnas analys

Johan Pehrson är en man med en alltför enkel världsbild, som tror att enda sättet som människor med sociala problem kan tvingas till ordning går via hot och rädsla. Pehrson har för vana att gå till attack mot sina debattmotståndare med en ifrågasättande blick och provokativt undra om de vill släppa droger fritt.
Antingen hör den här mannen inte hemma i Folkpartiet, eller så har partiet tappat all kontakt med sina liberala rötter!

Tummen upp för SVD Faktakollen!

Länk:

”Allt fler unga kommer tidigt i kontakt med droger”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.