Tetrahydrocannabinol
Nyheter

Bör vi narkotikaklassa kroppens cannabinoider?

Kroppseget anges genom att lägga till endo- före molekylers namn. Cannabinoider är lipider, en grupp av ämnen som består av eller liknar fetter. För mycket jogging kan alltså förklaras med beroende av endocannabinoider.

Att THC och andra cannabinoider ”lagras” i kroppens fettceller (ohh hemska tanke!) är alltså inte farligt, snarare naturligt. Bättre det än alkohol som orsakar cellskada. Vi är alltså mycket mer kompatibla med cannabisämnen i jämförelse med alkohol.

En annan vanlig angreppspunkt för knarkkrigare brukar vara att cannabinoider är ett outforskat område och därför bör den moraliska försiktighetsprincipen kicka in. Något förenklat brukar samma personer påstå att cannabis är en ny drog. Det här är så klart skitsnack då det verkar som att människan och cannabisväxten  hjälpt varandra i mer än tio tusen år.

 

 

Faktum är att Cannabis Sativa L. är en av världens mest studerade plantor enligt en vetenskaplig översikt från september 2008, publicerad i journal of Medicinal Research Review. Så i själva verket vet vi väldigt mycket om kemin och cannabinoider som alltså både djur och cannabisväxten producerar.

Enligt översikten fanns det 2008 ca 15 000 artiklar om plantan och 2000 om endocannabinoider publicerad i vetenskapliga journaler. Om farhågorna nu skulle stämma så skulle vi redan sett väldigt klara bevis, trots det matas vi nästan uteslutande med vaga statistiska samband.

Omnämnade av cannabinoider i databasen PubMed sedan 1990:

endocannabinoids

Bild från NORML Blog

Länkar:

Pharmacological and therapeutic secrets of plant and brain (endo)cannabinoids.

Medical Journal Touts 17,000 Pot-Related Studies

Study links marijuana buzz to ’runner’s high’

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.