Nyheter

Cannabis – en nyckel till livet

Forskning på spermier har tidigare visat hur de små liven känner av när det är dags att börja simma. Nu har forskare i Kalifornien visat att spermier har begränsat med energi och därför inte kan börja simma direkt efter snopphoppet. När spermier transporterats tillräckligt nära ägget så är det signalsubtsansen anandamid, en kroppsegen cannabinoid, som vrider om startnyckeln till spermierna.

Det är alltså omgivningens höga halter av endocannabinoider (endo– d v s framställda av den egna kroppen), som aktiverar spermiernas simmande och startar tävlingen. Runt ägget finns den högsta koncentrationen av endocannabinoider.
Använd det som argument nästa gång någon påstår att cannabis är farligt för kroppen!

Tänk att knarkkrigare kallar THC för ett gift och gör allt som står i deras makt för att leda folk till den dokumenterat farliga alkoholen!
Cannabis är en passande drog för människor, därför att vi är kompatibla med växtens ämnen. Cannabinoider från plantan tas upp av receptorer som vanligtvis är ingångar för antibakteriella, antiinflammatoriska och anticancerogena endocannabinoider.

 

 

Forskare vid University of California som tittat närmare på tändningen av spermierna säger att det här även kan förklara sänkt fertilitet för män som röker cannabis. Enkelt förklarat så höjer cannabiskonsumtion halterna av cannabinoider i kroppen och spermierna aktiveras för tidigt.

Det manliga p-pillret har varit en återkommande ”nyhet” i många år. Forskare i vita rockar dyker med jämna mellanrum upp i dumburken och pratar om att det kommer att ta några år innan en färdig produkt finns ute på marknaden. Det vore väl nästan komiskt om denna produkt visar sig vara ett cannabispreparat..? 😀
Det finns ingen eller mycket lite forskning som visat att längre perioders missbruk av cannabis skadar hjärnan eller leder till kroniska bieffekter.

Eftersom cannabinoider passar så bra ihop med våra kroppar och våra normala system verkar återställas vid längre rökpauser, så kan man (!) anta att det är läge för att lägga pipan på hyllan inför planerad barnframställning.

Något är ruttet i Sverige när Actnow, som finansieras med skattemedel, vinklar nyheter om universalläkemedlet cannabis panacea och om hur cannabinoider är rena rama livsgnistan, till desinformation och propaganda som säger att marijuana inte är något för dem som är rädda om sina spermier.
Lägg av!

Länkar:

Sperm sprint secrets ’may lead to new contraception’

Spermiers rörelseförmåga identifierad

Cannabisämnen är antibakteriella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.