Nyheter

Cannabis en behandling mot lungcancer

Marijuana har många medicinska fördelar och att förneka det blir allt svårare. En ökad förståelse leder till att svårt sjuka personer kan få den hjälp av cannabis de behöver. Trots detta lyckas svensk lagstiftning bortse från detta faktum vilket inte är medmänskligt.

Det senaste rönen kring lungcancer och möjliga sätt att bota/förhindra denna svåra sjukdom pekar på cannabis och en av cannabinoiderna som kallas THC.

Spännande forskning presenterades under årets konferens för American Association for Cancer Research. Enligt forskarna har de t.o.m. visat att om cannabis röks drabbas rökarna mer sällan av lungcancer jämfört med fall då tobak är inblandat.

En studie har utförts som visar att THC stoppar tillväxten av cancerceller och till och med får tumörerna att minska i storlek i musmodellen av lungcancer.

Läs mer på arc thecnica
Andra bloggar om: marijuana, cancer, hasch, medicin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.