Nyheter

Cannabisreceptor nyckeln till ångestdämpning?

Vid Vanderbilt University har forskarna utvecklat en medicin som kan häva ångest genom att aktivera samma receptorer i hjärnan som reagerar i samband med att ett cannabisrus uppstår.
Enligt en artikel som publicerats i Nature Neuroscience har medicinen visat sig fungera på möss.
Dessutom avlägsnar den ångestbeteende genom att aktivera kroppsegna cannabinoider utan att man råkar ut för oönskade biverkningar i mag- tarmkanalen.

Spelar viktig roll
De aktuella receptorerna påträffas också i just mag- tarmkanalen och lite varstans i kroppen, säger forskarna. Det finns också belägg för att de spelar en viktig roll i många fysiologiska och patologiska processer.

Kliniska studier kommer
Vanderbilt-teamet hoppas kunna påbörja kliniska studier på människor under de kommande åren. De ser också efter sina försök att det finns en potential för smärtlindring, behandling av motoriska störningar samt möjligen också när det gäller att förhindra uppkomsten av tjocktarmscancer.
Vidöppen dörr
-Dörren står verkligen vidöppen nu
, sade Dr Sachin Patel, biträdande professor i psykiatri och molekylär fysiologi och biofysik. Vi har bara skrapat på ytan.
En doktorand i kemi med det svenskklingande namnet Daniel Hermanson var försteförfattare till den här treåriga undersökningen, som hade sponsrats av the National Institutes of Health.

Länkar:

Marijuana receptor key to possible anti-anxiety drug

Scientists Discover Potential New Way to Treat Anxiety

Substrate-selective COX-2 inhibition decreases anxiety via endocannabinoid activation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.