Nyheter

Den politiska plantan

När vi nu har valet bakom oss, kan vi vid en första analys konstatera att de traditionella politiska partierna står frågande och undrar vad som hände, ungefär. Men valets obestridlige vinnare är Sverigedemokraterna.
Vad kan man då lära av detta? Att cirka 15% av svenska väljare är rasister..? Knappast- men låt oss säga att majoriteten av dem som lagt sin röst på partiet, har gjort det därför att de känt sig klart missnöjda med den aktuella politiken och de till buds stående politiska parti-alternativen. Låter ganska rimligt, tycker jag.

Men är det då inte dags för ett riktigt politiskt alternativ i den svenska politiken? Ett som kan fånga upp detta missnöje och för första gången i svensk politik göra en VERKLIG skillnad?

Självfallet är det hög tid att det sker, och det är så klart VI som ska se till att det händer, eller hur..? Det är vi som ska få folk att inse att det enda rätta ur den optimala samhällsnyttans synpunkt är att ta tillvara den fantastiska planta som vi fått av Moder Jord.

Den planta som är så mångsidig att den i själva verket utgör det största naturskapade apoteket, kan användas till bland annat pappersframställning, textilframställning, byggnadsmaterial, plastersättning, kosmetika, supersnabbladdande batterier, biobränsle, organisk ogräsbekämpning och (till skillnad från det nuvarande legala alternativet- alkohol) en icke potentiellt dödsbringande rekreationell drog..?

Den amerikanska filmen ”Bringing it Home” handlar om den nytta man kan ha av hampan. Filmen vann the Silver Tree Audience Choice Award vid Cape Town Eco Film Festival tidigare i år).

Det är lätt att spara tid och ansträngning vid pappersframställningen om man använder sig av hampa istället för trä. Då åtgår bara 1/5 av den yta som krävs vid träd/papperstillverkning. Dessutom tarhampan bara ett år på sig att bli färdig att skördas, medan  träden måste växa i 20år för att omvandlas till samma pappersmängd. Papper som bara kan återanvändas 2-3 gånger, medan hampa-papperet klarar 5-6 returanvändningar!
Och vad pratar gråsossen Löfven om- jo, att blåsa nytt liv i skogsavverkningen! Karlen är uppenbarligen oförmögen att tänka utanför den beramade boxen!

Sammanfattningsvis: Hampan är en så pass gudasänd planta att det helt enkelt inte finns några hållbara argument för att INTE odla den och låta den göra optimal nytta i mänsklighetens tjänst! 

Alltså har vi fyra år på oss att skapa ett politiskt parti som faktiskt KAN åstadkomma något konstruktivt och bestående under vår livstid. That’s pretty cool, eh..?!

Återstår bara att sparka igång! Några schyssta förslag..? Vi skulle ju kunna börja med partinamnet..? Vad sägs om Grön Framtid med ett cannabisblad som logga, t ex..? Visst- kanske MP känner sig trängda p g a det gröna i namnet, men å andra sidan är ju De Gröna ute i Europa inte lika mentalt konstiperade när det gäller relationen till The Herb, så det kan de gott ta, tycker jag..!

Vad tycker du..?

Länkar:

industrial hemp

Cannabis batteries for green energy storage

Hampfibrer kan ingå i framtidens batterier

 

 [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.