Nyheter

Diskriminerade litar inte på Polisen

Gröna lund i Stockhom: Många var vi som kände oss fördomsfullt utpekade och misstänkliggjorda när civilklädda representanter för staten var närvarande på och runtomkring en spelning med Ky-Mani Marley i förra veckan.

Ansvarig narkotikapolis Christoffer Bohman och hans underordnade lär ha märkt av missnöjet bland konsertbesökare och därför skrev han en debattartikel i Aftonbladet.

Det spelar ingen roll hur rent samvete eller goda intentioner narkotikapolisen har. När polisiärt arbete mot droger drabbar specifika subkulturer så BLIR det diskriminerande! Ravekommissionen är ett känt exempel på detta.
Grundproblemet som idag provocerar så många unga något enormt, är att polisen över huvud taget anser sig har rätt att välja ut vilka artisters spelningar eller sorters konserter som kan ge flest gripanden. För det förutsätter något slags resonemang om just precis vilken genre och musikstil det handlar om. Dessutom är det helt uppenbart att band som t ex Labyrint motarbetas systematiskt pga budskapet i deras texter.
Självfallet ska rättsväsendet beivra olagliga yttringar av artister med rasistiska eller homofoba budskap. Men absolut inte den kultur som kritiserar och ifrågasätter normer eller lagstiftning gällande t ex cannabis.

Vi som protesterar högljutt mot polisens tvivelaktiga metoder har säkerligen inte heller träffat drogbaroner eller MC-gängmedlemmar. Men vi vet ändå att det snarare är där problemet ligger. Dessutom verkar det föga troligt att dessa skulle agera som ambulerande narkotikaförsäljare på ett tivoli! Hur många greps för försäljning eller överlåtelse av narkotika under kvällen?

Att därefter gå ut och försvara sitt agerande genom att förklara polisens kulturdiskriminering med att barn och ungdomar måste ”räddas ur narkotikans klor” är bara ett populistiskt knep. På samma moraliserande vis motarbetades även jazz, rock’n’roll och elektronisk dansmusik.

På vilket sätt motverkade insatsen under spelningen narkotikan i samhället? Hur tror Christoffer Bohman att agerandet påverkade de ungas uppfattning om polisen? Hur många ungdomar räddades egentligen från heroinmissbruk..? Svårt att svara på, eller hur..?

Länk:

Vi är på jakt efter droger – inte hiphop och reggae

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.