Nyheter

Förbud skapar starkare droger

Enligt forskaren/författaren/ekonomen Mark Thornton från Auburn University driver förbuden mot droger upp styrkan i dessa. -Plantan har inte förändrats, säger Thornton om cannabis. Inte konsumenterna heller.
Det är förbudspolitiken samt riskerna med hanteringen och svårigheterna att få plantan från odlingen till konsumenten, som gör att odlarna vill ha en så kompakt produkt som möjligt och därför ökar THC-halten. Samma sak skedde med alkohol under förbudstiden.

 I sin bok The Economics of Prohibition beskriver Thornton utförligt hur mekanismerna på den svarta drogmarknaden fungerar. Han förklarar hur förbuden ofrånkomligt skapar skäl för drogproducenterna att öka potensen hos sina droger, analyserar de teoretiska grundvalarna för förbudspollitiken och avslöjar grundligt hur vilseledande dessa är.
Mark Thornton anses av många verksamma inom fältet vara en expert på den illegala drogmarknadens ekonomi och boken ses enligt flera som ett viktigt forskningsbidrag och en utmärkt debattbok.

Länkar:

How Prohibition Made Pot More Potent: Q&A with Auburn University’s Mark Thornton

The Economics of Prohibition

Mark Thornton (Wikipedia)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.