Nyheter

USA: Domare hindrar FEDs stänga dispensär

En federal domare har beslutat att en av USA:s största cannabisdispensär i Oakland, Kalifornien, ska få hålla öppet trots att federala myndigheter vill stänga stället –Harborside Health Center
Beslutet gäller åtminstone tills den legala bataljen mellan den federala regeringen och staden Oakland fått en slutgiltig lösning och betecknas av Oakland-advokaten Cedric Chao som ”mycket betydelsefullt”. Det skyddar staden Oaklands och dess 400 000 invånares rätt att utmana den federala regeringens justitiedepartement att stänga ned Harborside-dispensären.

Planerade stängning
De federala myndigheterna hade planerat att ta den byggnad i vilken dispensären är inrymd i beslag efter ett beslut fattat av allmänna åklagaren Melinda Haag. I samband med det planerades också en nedstängning av verksamheten. Enligt den senaste domen förhindras de att genomföra sina planer, åtminstone tills staden Oaklands stämningsansökan mot de federala myndigheternas agerande är färdigbehandlad.

Skulle orsaka förluster
Staden Oakland hävdar att en stängning av dispensären skulle resultera i kraftiga förluster av skattemedel, ökning av allmän brottslighet samt att behövande cannabispatienter åter skulle tvingas vända sig till den kriminella marknaden för att kunna tillgodose sina medicinbehov.

Statsåklagaren Melinda Haag har hittills vägrat att kommentera domslutet för media.

Länkar:

 Oakland Wins Order Halting U.S. Bid to Shut Pot Superstore

Judge Rules That Feds Must Halt Attempts To Seize Nation’s Largest Dispensary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.