Nyheter

Gäster i gårdagens Nyhetsmorgon diskuterade cannabis

Nyhetsmorgon i TV4 körde igår en debatt om cannabis bör legaliseras. I Soffan medverkade KDU:s ordf Aron Modig, Alfred Askeljung från Centerns ungdomsförbund och journalisten Lisa Magnusson. Anledningen till denna debatt var det Newsmill-inlägg vi skrev om häromdagen.

Kristdemokraten upprepade(!) de gamla vanliga lögnerna om att Sverige har en lyckad narkotikapolitik. Man kanske måste vara kristen för att förstå att det är lyckat med tunga missbrukare som lever extra farligt i Sverige, att statistiken visar hur misslyckad politiken egentligen är och att signalpolitik är inhumant!

Med risk för att låta som en narkotikapolitisk språkpolis så måste vi även rätta Aron. Cannabis är INTE den första drog som narkomaner provar. Det lär vara alkohol eller tobak! Har han inte koll på terminologin så är det dags för den kristna förbundsordföranden att lära sig. Cannabis är, än så länge, en illegal drog.

Askeljung från Centern var korrekt i sitt anförande om än lite torr. Det är väl så det blir när allianskamrater debatterar vilket är synd eftersom papegojan Aron Modig förtjänade en riktig retorisk smocka för sitt struntprat.
Lisa Magnusson bjöd på motstånd och ifrågasatte Modig, som dock verkade för upptagen med att tänka: ”Sveriges narkotikapolitik är lyckad!”

Visst känns det som att motståndare till kampen mot droger får allt mer utrymme i debatten och att knarkkrigare numera pressas att diskutera ämnet på en saklig nivå?

Länk:

Nyhetsmorgon -Ska cannabis legaliseras?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.