Nyheter

Globalt glädjande 2012

Det borde vid det här laget vara helt uppenbart att en global våg av legaliseringar och avkriminaliseringar sveper fram genom världen just nu och att den svårligen låter sig stoppas.

En ny engelsk undersökning med rubriken A Quiet Revolution: Drug Decriminalisation Policies in Practice Across the Globe granskar över 20 länder som genomfört någon form av legalisering eller avkriminalisering av eget droginnehav. Däribland flera Europiska länder.

Nya lösningar ett måste
Samtidigt säger Englands vice statsminister, Nick Clegg, i media att vi förlorat kampen mot narkotika. Han menar även att man kan inte fortsätta göra något som inte fungerar, att nya lösningar är ett måste.

 

Ohörsamhet gentemot USA
Skälen till att det sker just nu är många, men framför allt handlar det nog om att de narkotikaproducerande länderna i Mellan- och Sydamerika har visat allt större ohörsamhet mot Storebror USA och dess icke-fungerande knarkkrig.

Ändrade spelregler
De två amerikanska delstaterna Washington och Colorado, som blev först med att legalisera marijuana även för rekreationellt bruk genom en folkomröstning vid presidentvalet i november, ändrar drastiskt spelreglerna för USA:s drogpolitik. 

Början till slutet
Hur ska man kunna hävda att landet är en demokrati, om man kör över dess folk..? Obama måste hitta en gyllene medelväg för att få juridiken att fungera och det är förmodligen liktydigt med början till slutet på USA:s cannabisförbud. 

De nästa sju..?
Den erkända tidningen Rolling Stone skrev nyligen om de sju tänkbara kandidater som kan komma att legalisera cannabis inom några år. Det är delstaterna Oregon som nästan legaliserade förra månaden, Kalifornien som varit en pionjär inom medicinsk marijuana samt Nevada som brukar lösa lagfrågor just så.
De tre New England-delstaterna Rhode Island, Maine och Vermont har redan till viss del avkriminaliserat cannabis.  I Alaska, har cannabisbruk i praktiken tolererats sedan 1975 som en följd av tillämpade frihetliga lagar.

Bett i sura äpplet
Och som Storebror USA gör, tenderar världen i övrigt att göra, förr eller senare. Så till och med de beslutsfattande politikerna i “Lilla Amerika” -d v s Sverige- lär nog till sist få bita i det sura äpplet och harmoniera sina lagar med övriga världen!

Här för att stanna
Legalisering och avkriminalisering är här för att stanna. Ett faktum som de flesta knarkrigare inte verkar vilja inse. Deras överdrivna och ibland t o m lögnakiga budskap måste anpassas till den rådande, faktiska situationen. Istället fokuserar de på att försöka realisera ett kollektivt, utopiskt fantasifoster- Det narkotikafria samhället.

Kontraproduktiv narkotikapolitik
Som det är nu, blir den narkotikapolitik som förs bara kontraproduktiv. Vad det handlar om är i själva verket en strutsmentalitet hos politiker och beslutsfattare som har satt visionen om ett narkotikafritt samhälle till mål. En vision som det alltså är hög tid (no pun intended) att slutligen pensionera! 

Ökad polisiär makt
De senaste årens utveckling gällande narkotikalagstiftningen i Sverige har snarare gått åt motsatt håll. Polisen kan numera regelmässigt åsidosätta mänskliga rättigheter i kampen mot narkotika. De får drogtesta och frihetsberöva omyndiga personer utan att ens behöva underrätta vårdnadshavare.  
Detta tack vare “kreativ juridik” av ett sådant slag att åtgärderna underkänts av demokratiska kontrollinstanser som lagrådet.

Luddiga lagar
En annan luddig historia är förstörandelagen som går ut på att tullen får beslagta medel som kan tänkas vara menat för drogsyfte. Det spelar uppenbarligen ingen roll för Storebror om de beslagtagna substanserna är kriminaliserade ännu, d v s helt lagliga.

Inhumana lagar
Svensk lagstiftning på narkotikaområdet stigmatiserar, marginaliserar och leder till hög narkotikarelaterad dödlighet, i jämförelse med t ex Nederländerna.

Vi har grymma och inhumana straff för problematisk bruk av en illegal substans, något som är otänkbart i de flesta moderna i-länder. I Sverige och världens diktaturer kan du hamna bakom lås och bom för konsumtion av narkotika.

Högljudda fundamentalister
Den Svenska kampen mot narkotika är hopplöst ineffektiv och samhällsdestruktiv. Internationellt sett uppfattas vi inom narkotikadebatten som självgoda och högljudda fundamentalister!

Sverige sist att legalisera..?
Tyvärr orsakar denna pådyvlade hemmablindhet en vanlig och förståelig inställning till förändring, att Sverige kommer vara sist bland alla länder att legalisera. Det är precis denna mentala bild nolltoleransen mot narkotika syftat till att skapa. Det är en dogm!

Ifrågasätta och förändra
Men det är först när vi förpassar denna mentalitet till historiens bakgård och istället börjar ifrågasätta knarkkrigarnas argument som orealistiska och samhällsdestruktiva, som vi kommer att få se en förändring i drogpolitiken och den juridik som gäller på området.

God Jul och Grönt nytt år!!
Så tack tomten, för förra årets julklapp som blev ett riktigt skitår för knarkkrigarna! I år önskar vi på Cannabis.se riktiga förändringar även här i Sverige under kommande år. Och så klart en massa donationer som oavkortat går till att motarbeta den utdaterade nollvisionen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.