Nyheter

Grekland kan snart komma att avkriminalisera narkotikabruk

I veckan talade Greklands justitieminister inför parlamentet och meddelade då att ett förslag om avkriminalisering av narkotikabruk är på gång. Det är alltså inte frågan om legalisering, utan snarare ett sätt för landets vårdsystem att på ett mera pragmatiskt sätt möta problemen med missbruk. Liksom många andra länder och städer inom EU, vill man alltså inte kriminalisera brukaren, som vi gjort och gör i Sverige.

Anmärkningsvärt är att Grekland och Sverige länge har varit något av EU:s ”värstingar” gentemot narkotikans konsumenter med hårda straff och nolltolerans. Nu verkar Sverige alltså snart vara helt ensamt inom unionen om de inhumana övergrepp som knarkkriget faktiskt leder till.

Frågan är hur länge nykterhetsrörelsen och behandlingshemsbranschens profitörer ska få hålla tillbaka utvecklingen av narkotikapolitiken i Sverige?

Avgå, Maria Larsson!

Länkar:

Decriminalization of Drug Use

Grieken decriminaliseren drugs (Google translate)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.