Nyheter

Regeringsparti i England: Avkriminalisera narkotika!

The Liberal Democrats (Lib Dem) kommer enligt media att anta en modern och pragmatisk narkotikapolitiskt inställning vid partiets årliga kongress. Personligt narkotikainnehav ska avkriminaliseras och cannabismarknaden regleras så att polisen kan fokusera på organiserad brottslighet och narkotikans försäljningsled.

Det är spännande när ett regeringsparti i ett stort Europeiskt land kritiserar fyra decennier av misslyckad kamp mot droger och partiledaren, Nick Clegg, verkar stödja tankesättet.

Lib Dems är dessvärre koalitionspartner till konservativa Tories, som kommer att motsätta sig reform av narkotikapolitiken, men det viktiga är ändå att ett parti med makt kommunicerar information som går tvärt emot vedertagna ”sanningar” i Sverige. I tidningen Independents nyhet om Lib Dems reformkrav går det att läsa följande:

”Those countries and states that have decriminalised possession of some or all drugs have not seen increased use.”

&

”It is a recognition of the general failure of drugs policies both in Britain and across the world.”

Länkar:

Lib Dems consider drug law reform at conference

England: Liberaldemokraterna kan reformera narkotikapolitiken

LibDem-veteran ryter till..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.