Nyheter

Häktad 74-åring vill röka i fred

När Kalmarpolisen hittade en cannabisodling på 74-åringens tomt i Torsås, tyckte lagens långa arm att brottet var så flagrant att mannen greps och häktades. Den gripne erkänner narkotikabrott, men anser att han inte skadar någon annan genom sitt bruk, så han tycker att han själv borde få bestämma i frågan. Dessutom hävdar han att han använder cannabisen i medicinskt syfte.
– Han har rökt hasch sedan 1958, så han anser sig gammal nog att bestämma om det själv, säger mannens advokat, Eva Kullman.

74-åringen är sedan länge känd hos Kalmarpolisen, även om det nu är flera år sedan han haft några dokumenterade problem med lagen. När cannabisodligen upptäcktes vid hans ensligt belägna hus i Torsås, var det emellertid slut på friden. På måndagen häktades han för narkotikabrott. Mannen erkände, men hävdade att allt han odlade var avsett för eget bruk och inte till försäljning.

– Han har rökt hasch sedan 1958 i medicinskt syfte och tänker inte sluta med det, säger mannens försvarsadvokat Eva Kullman. Han tycker att har är gammal nog att bestämma det själv och han skadar ingen annan.

Hoppas på milt straff

Hon hoppas också på ett milt straff om mannen döms i en rättegång. -Döms han för det han har erkänt borde han få villkorligt och böter, tror Eva Kullman.  Eftersom han är folkpensionär, kan han ju inte dömas till samhällstjänst ,
Den mängd cannabis som beslagtogs, är emellertid så pass stor att polisen misstänker att mannen riskerar att åtalas för grovt narkotikabrott.

Att Kalmarpolisen griper så här pass gamla individer för den här typen av lagbrott, hör till sällsyntheterna.
– Det är en ovanligt hög ålder, det måste man säga, medger polisens förundersökningsledare Ulf Juhlin.

Länkar:

Pensionär häktad för knarkodling

74-åring odlade sitt eget knark

Den svenska polisens bisarra prioriteringar: Att jaga fredliga pensionärer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.