Nyheter

Heta ord från Per Dahl

Per Dahl som är politisk chefredaktör på tidningen Barometern slänger sig gärna med ord som knark och förbud men en intressant sak han pratar om i tidningens videoblogg är att många som kämpar för ett narkotikafritt samhälle har dåligt samvete. Detta pga att lätta droger är förbjudna samtidigt som vi accepterar alkohol och tobak.

Dahl tycker inte att knarkkrigare borde ha det eftersom alkohol redan är legaliserat och att vi inte kan ändra på det. Självklart borde de ha dåligt samvete pga detta. När det dessutom bekräftas av en borgerlig politisk chefredaktör så är det en seger för legaliseringsrörelsen.

 

 

Att människor i Asien, mellanöstern, Afrika och Europa har använt cannabis i tusentals år spelar nog ingen roll för Dahl. Han bryr sig nog inte heller om att cannabis kriminaliserades på rasistiska grunder för att drogen var populär bland afroamerikaner och mexikaner i USA i början på 1900-talet.

Dahls argumentation om att det är som det är och att vi kan inte ändra på det är patetisk. Man kan tycka att en politisk chefredaktör på en tidning borde kunna genomföra bättre research än så.

Hur i helvete kan det vara så politisk inkorrekt att föreslå avkriminalisering och reglering av droger som är mindre farliga än alkohol?

Film:

Heta ord om andra droger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.