Nyheter

Hon ger sonen gräs

I två års tid har Rhode Island-borna Marie Myung-Ok Lee och hennes man legalt behandlat sin nu 11-årige autistiske son med medicinsk cannabis. I första hand ges behandligen för att avhjälpa hans matsmältningssmärtor och de därtill hörande våldsamma utbrott sonen får.

Vissa av de reaktioner som Marie mött, via sin blogg, där hon berättar om detta, indikerar att hon knappast kommer att väljas till Årets Mor inom någon snar framtid. Många blir förfärade över medicineringen, men många föräldrar ger henne också sitt stöd och förklarar att de skulle agerat likadant om de befann sig i samma situation. Hon har också fått veta att även andra föräldrar börjat ge sina barn cannabis, med för det mesta goda resultat och utan allvarligare biverkningar.

-Vad jag uppfattar som mest stimulerande- men också lite skrämmande- är det faktum att det känns som om jag skulle behöva uppfinna hjulet igen och igen, säger Marie Myung-Ok Lee. Det är knappast någon som säger: ”Wow, vilken bra idé, att ge din son cannabis!” Det finns ju ingen cannabis-autism-doktor, inga böcker, inga handledningar jag kan följa.

En av de företeelser som omedelbart upphörde när sonen J började sin cannabismedicinering, var hans ovana att tugga sönder sina kläder, något som naturligtvis blev mycket uppskattat från föräldrahåll, men som ingen hittills har kunnat förklara. J låter sig numera också undersökas utan att protestera, har hans något skeptiska barnläkare kunnat konstatera.

Länkar:

Why I Give My Autistic Son Pot, Part 1

Why I Give My Autistic Son Pot, Part 2

Why I Give My Autistic Son Pot, Part 3

Why I Give My Autistic Son Pot, Part 4

Can Marijuana Help Kids with Autism?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.