Nyheter

Jamaica avkriminaliserar

För er som till äventyrs trodde att cannabis är en laglig företeelse på reggae- och rastafariön Jamaica har vi en överraskning- det är inte fallet. Tvärtom har de som ertappats med ”the herb” fått detta noterat i brottsregistret. Dock inte längre, eftersom man i dagarna avkriminaliserat eget innehav.
Motionen om att avkriminalisera ganja (marijuana) lämnades in av en parlamentsledamot vid namn Raymond Pryce och godkändes av Jamaicas representanthus i veckan.

Ineffektiv förbudspolitik
Argumentationen från Pryce gick ut på att förbudspolitiken under årtionden har visat sig vara ineffektiv och skapat problem för många som fått prickar i sina brottsregister till följd av ganjainnehav.
Han var dock noga med att påpeka att slopandet av kriminaliseringen också skulle kompletteras med noggrann samhällelig kontroll och översyn.

Offentligt rökförbud
Efter två veckors hård och omfattande debatt (där det bl a framkom att det finns olika ståndpunkter inom regeringen) fick Pryce sin vilja genom och de straffrättsliga följderna för cannabisinnehav försvinner. Information, utbildning och förmodligen också ett förbud mot offentlig rökning- oavsett VAD som röks- tillkommer sannolikt.

Relaterade länkar:

Motion To Decriminalise Marijuana Passed In The House

Marijuana finally decriminalized in Jamaica

Lawmakers give nod to decriminalisation of ganja

Jamaica: Första steget mot avkriminalisering

Advocates Warns Jamaica Risks Losing Out On Benefits Of Weed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.