Nyheter

Kalifornien: patientkort för medicinska brukare måste införas

Aktivistorganisation Americans For Safe Access (ASA) meddelar i sin blogg att högsta domstolen i Kalifornien har avslagit San Diegos överklagan om att staden inte ska behöva följa de delstatslagar som dekriminaliserar cannabis för medicinskt bruk. San Diegos försvarare hävdade att staden kunde strunta i delstatslagen SB420 till förmån för federala narkotikalagar som gäller i hela USA och är mycket konservativa.

 

 

SB420 med det något lustiga namnet är framröstad av Kaliforniens medborgare och innehåller bla riktlinjer för något som kallas medical cannabis ID card program, ett patientkort för cannabisbrukare. Kaliforniens högsta domstol lyssnade alltså inte till San Diego och nu måste även de följa SB420 från 2003.

ASA har varit mycket aktiva i den här rättsprocessen och bl.a. varnat alla de counties och städer som följt San Diegos exempel och vägrat införa systemet med patientkort för medicinska brukare. Direkt efter San Diegos avslag i domstolen ändrade sig två andra counties. Fresno och Kings county har beslutat att omedelbart införa patientkorten.

Länkar:

California Supreme Court Makes Medical Cannabis Victory Final

California ID Card Campaign

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.