Nyheter

Knarkhysteri från Expressen

Notismakaren Staffan Erfors skriver om I-Doser (idozer/binural beats) och att det enligt forskare kan locka ungdomar att prova riktiga droger. Vad är det här för löjlig koppling och skrämselprat om det hemska knarket?

 

I-doser är ljudfiler om säljs på nätet och sägs kunna göra lyssnaren hög. Expressens Erfors borde ha sökt i sin egen tidnings nyhetsarkiv innan publiceringen. Där finns en artikel som är drygt ett år gammal med rubriken ”läkare varnar för mp3-knarket”. I artikeln så uttalar sig hjärnforskaren Martin Ingvar så här:

Bullshit

/Martin Ingvar

Troligtvis är fenomenet I-doser eller Binural Beats kvacksalveri. Det går säkert att känna något efter att lyssnat på dessa ljudfiler men det är nog mer en fråga om placebo. Man vill känna något. Men helt otroligt är det inte, meditation och vanligt joggande fungerar på samma sätt. Låt dopaminerna rusa!

Snälla Expressen bespara oss från den här typen av snicksnack om knark!

Länkar:
Digitala ljudfiler används som droger

Läkare varnar för mp3-knarket

[tags]i-doser, knark, droger, binural beats[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.