Nyheter

Krigisk KRIS-debatt på kristna Dagen

Vice ordföranden för Unga KRIS (Kriminellas Revansch I Samhället) Kristoffer Johansson, går i en Dagen debatt-artikel till angrepp mot CUF Stureplan och anklagar dem för att de (enligt honom) ”.. företräder en föråldrad drogliberalism..”. Med det smått hatiska rubrikvalet ”Vård stoppar inte narkotikaepidemin” sätter KRIS ribban för debattnivån och förklarar samtidigt krig mot cannabis.


Johansson (tredje fr. v överst), tycks vara lyckligt ovetande om att hans eget språkbruk i debattartikeln är mer än lovligt föråldrat (vilket kanske är lätt hänt när Sofia ”drugs is drugs” Modigh spökskriver ens texter). Bl a använder han sig av gamle knarkhataren Nils Bejerots term ”narkotikaepidemi”, som rastaforskarna ansett  förpassad till historiens avskrädeshög för länge sedan p g a sin uppenbara ovetenskaplighet.
Så tycks dessvärre inte vara fallet, tydligen. KRIS ideologer, och den gode Kristoffer Johansson, har rotat fram ”knarkepedemin” igen och försöker nu åter använda den som ett slagträ i drogdebatten.

Det är tragiskt när en viktig och betydelsefull förening som KRIS kidnappas av moralpopulister som söker tidigare kriminella att visa upp på pressträffar. KRIS(tna) är en moraliserande opinionskraft som håller på att glömma sitt arv. Maria Larssons guld hägrar och grundtanken att skydda samt hjälpa f d kriminella får numera konkurrens av gammaldags krigsideologi mot syndfullt leverne, för att främja nykterhet.

Över huvud taget förefaller det oss som att KRIS på senare år högljutt engagerar sig i drogfrågan (en imponerande och sanningsbefriad kampanj utfördes i Visby under Almedalsveckan) av en enda anledning; de har förstått att detta är en framkomlig väg att få ta del av statliga propagandapengar! Det tillvägagångssättet har ju alltid varit en kassako för drogfientliga föreningar i lutherska Sverige.

Vad de än säger; hasch var bara den första illegala drogen. Modersmjölken var den allra första!! Hurra för hedonismen!

Moralistisk narkotikapolitik har dessutom en tråkig bieffekt; den leder till att LURADE medborgare istället testar ”fräschare” droger som t ex kokain, för vem vill vara en pundare?!?

Sen så har vi ju Bejerot-paradoxen. Socialpsykologisk smitta, som var denne stofils stora tanke, har en tydligt kontraproduktiv effekt. Den s k knarkarkulturen blir bara ännu starkare och spridningstakten epidemisk.
Tabu leder till ett kontinuerligt snack om droger som inte skulle förekomma i legala sammanhang.

Länkar:

Cannabis är inte värre än alkohol

Vård stoppar inte narkotikaepidemin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.