Nyheter

Lägg ner polisen

Riktigt så illa är det väl kanske inte men nog är det så att en syndaflod behöver svepa över polismyndigheterna i Sverige. Men det är ett faktum att polisen fifflar med statistik, skönmålar resultat av satsningar samt systematiskt motarbetar förändring och innovation inom den egna organisationen. 
Förutom att avkriminalisera eget bruk av narkotika så är det nog på sin plats att skrota det gamla systemet med 21 polismyndigheter uppdelat på län. Det är ineffektivt med småpåvar som en gång i tiden läst vid batongläroverket. 

Visst det kom till delvis på grund av en viktig demokratisk princip. D v s att vi har fristående polismyndigheter. Som den gamla devisen; om Göteborgspolisen hade tagit över Palmeutredningen så skulle fallet varit löst för länge sedan. Men så fungerar det ju inte i praktiken! 
Det är på tok för mycket machomän och snutmyndigheterna svämmar över av välgödda skrivbordsgeneraler som helst inte fotpatrullerar.

Polisen är alltså genomrutten, det handlar inte om att enskilda poliser har fel på den moraliska kompassen eller att snutberget bara gör som de blivit tillsagda. Att t ex använda fylleceller och falsk misstanke om narkotikabrott som maktmedel görs systematiskt och är sanktionerat av chefer. Det är så man får saker och ting gjorda.

Ännu värre är när polisen i allra högsta grad blir politisk. Man har åsikter om vad som får och inte får rappas. Rikspolisstyrelsen som även den utgörs av gorillor har fr o m nästa år tillgång till vårt Internet. Snuten är med och formar vår narkotikapolitik osv.

Det värsta är att det inte går att lita på polisen, en av samhällets stöttepelare har blivit ett lögnens hus som agerar snarare som… skurkar.

Länk:

Polisen: Vill inget se, vill inget höra (läs om du vill få dagen förstörd)

Polischef varnar for att tipsa medier (Karl Wallin)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.