Nyheter

MORE-lagen kan avkriminalisera cannabis i hela USA

Den goda nyheten kommer från amerikanska parlamentets andra kammare (representantshuset) där lagförslaget röstades igenom i veckan. Även kallat ”The house” som idag kontrolleras av demokraterna.  Men för att det verkligen ska bli fråga om någon avkriminalisering federalt så måste även senaten rösta igenom MORE och där har republikanerna majoritetsstyre just nu.

Lagen skulle innebära avskrivningar av straff som delats ut för cannabisrelaterade lagöverträdelser som ej varit våldsamma. Det skulle även införas en federal moms på försäljning.

Det är alltså inte speciellt troligt att den av republikanerna kontrollerade senaten skulle godkänna förslaget, men aldrig tidigare har ett lagförslag gällande uppluckring av federal cannabislag kommit så här långt i den lagstiftande processen. Det om något är en indikation på vad som kommmas skall.

Kanske kan Georgia bli vågmästarstat i valet i janauari till senaten och ge demokraterna tillräckligt med röster, med vicepresident Kamala Harris utslagsröst så skulle demokraterna få knapp majoritet i senaten och kanske kunna ändra lagen redan nästa år.

Länk:

House Passes Landmark Bill Decriminalizing Marijuana

2 Replies to “MORE-lagen kan avkriminalisera cannabis i hela USA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.