Nyheter

New Jersey legaliserar?

Senator Nicholas Scutari (D) är en åklagare från New Jersey som lagt fram ett förslag om att legalisera cannabis i delstaten efter ungefär samma mönster som i Colorado, d v s att innehav av statsdistribuerad cannabis ska bli legalt för 21-åringar och äldre.  
En stor del av de skatteintäkter som cannabisen ger upphov till, vill han sedan använda till att rusta upp vägarna i delstaten.

Att det här projektet inte blir någon lätt match är Scutari medveten om, eftersom den cannabisfientlige guvernören för delstaten -Chris Christie- sannolikt kommer att göra allt som står i hans makt för att stoppa förslaget.-Men han kommer inte att vara guvernör i all evighet, säger Nicholas Scutari sammanbitet.

Enligt Scutaris plan, kommer inte mindre än 70 procent av delstatens skatteinkomster att användas till att rusta upp vägnätet. Hur man ska betala för en upprustning av infrastrukturen har länge varit ett efterhängset problem för New Jerseys statstjänstemän. 
20% ska enligt förslaget gå till drogbekämpning och de resterande 10 procenten till att förbättra kvinnohälsan i delstaten.

Länkar:

NJ Senator Wants To Legalize Marijuana, Use Tax To Pay For Roads

Proposal Announced To Legalize Marijuana In New Jersey

New Jersey senator to introduce marijuana legalization bill today

Legalization Bill Proposed in New Jersey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.