Nyheter

NL: Legaliseringsförespråkare belönas

Frits Bolkenstein är en av de mera framgångsrika och välkända liberala politikerna från Nederländerna. Han belönades den 23 april med utmärkelsen Cannabis Culture Awards för sina insatser att normalisera samhällets inställning till droger i allmänhet och cannabis i synnerhet.

Bolkenstein är en inspirationskälla för alla verkliga liberaler (alltså inte den svenska avarten) och han skattar individens valfrihet högt.

Frispråkig
Frits Bolkensteins åsikter om att drogodling, droghandel och -konsumtion bör legaliseras, regleras och beskattas delas tyvärr inte av den sittande ledningen i hans parti VVD, men dylika petitesser har aldrig bekymrat  honom i någon högre grad- han uttrycker frispråkigt sin åsikt och menar att ”Utan dispyter blir det ingen debatt” och ”Den som står ensam, har inte nödvändigtvis fel.”
Prisudelningen ägde rum tisdagen den 23 april i Hasch- marijuana- och hampamuséet i Amsterdam. Prisutdelare var den förre nederländske premiärministern  Dries van Agt, vilken beskrivs som grundare av den holländska toleranspolitiken.

http://www.youtube.com/watch?v=8d38o6FjeAY

Det andra priset för året gick till programmet Spuiten en Slikken från holländska TV-bolaget BNN. Motiveringen var att  Hash- Marijuana- & Hampamuséet inför programmets 14:e säsong vill uttrycka sin tacksamhet för att det öppnat upp diskussioner om cannabis och dess politik till allmänheten.

Länkar:

Cannabis Culture Awards

The Cannabis Culture Awards 2013 conferred to Frits Bolkestein and Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Cannabis Culture Award 2013 (FB-sidan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.