Nyheter

Philadelphia avkriminaliserar

Storstaden Philadelphia i den amerikanska delstaten Pennsylvania i östra USA är den folkrikaste orten där med sina drygt 1,5 miljoner invånare. Nu står Philly i begrepp att avkriminalisera smärre personliga innehav av cannabis (under ett ounce, d v s cirka 28 gram).
Stadens borgmästare Michael Nutter bekräftade på måndagen att han kommer att skriva under en ny lag som gör Philadelphia till nordamerikas största stad som avkriminaliserar cannabisinnehav.

I nuläget betraktas innehav av 30 gram marijuana som ett lagbrott vilket sedan juni 2010 kan resultera i 200$ upp till 500$ i böter samt ge upp till en månads fängelse. Dessutom måste man genomgå en tre timmar lång ”utbildning” om drogmissbruk.
Efter det att den nya lagen börjar gälla, får de som ertappas med motsvarande mängd cannabis betala 25$ (C.a 180:-) i böter , men slipper handfängsel, dryga böter och prickar i straffregistret.

Om man blir påkommen med att röka cannabis offentligt, stiger dock böterna till 100$ och dessutom kan konsumenten dömas till x timmars samhällstjänst. 

 

Etniska minoriteter diskrimineras
I nuläget finns i Piladelphia en klar överrepresentation av afro-amerikaner och latinos bland dem som arresteras för SAM (Small Amounts of Marijuana). Även om distributionen och konsumtionen av drogen är tämligen likformig tvärs över de etniska gränserna, så åtalas bara cirka 4% av vita, medan 84% av afro-amerikaner och 12% av spanskättade blir arresterade för cannabisinnehav.

Länkar:

Philadelphia Is About To Be America’s Largest City To Decriminalize Marijuana

Nutter: Will Sign Pot Decriminalization Bill, With Tweaks

Nutter Agrees To Sign Bill Softening Marijuana Laws in Philadelphia

Philadelphia Marijuana Decriminalization Bill

Philadelphia Mayor Will Sign Pot Decriminalization Measure After Changes

 [email protected]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.