Nyheter

Polacker vill legalisera

Medan snön föll och med bl a polisen som åskådare puffade Janusz Palikot, ledaren för det polska vänsterpartiet Palikotrörelsen, på en joint utanför det polska parlamentet i fredags.

Janusz Palikot var inte den ende demonstranten- uppemot ett dussin deltog i manifestationen. Jippot ingick i en kampanj som syftar till att ge Polen mera liberala droglagar.

Under den s k kommunisteran tolererades cannabis i praktiken, även om man inte talade öppet om saken. Nu är det hårdare bud för polska cannabiskonsumenter, eftersom den katolska kyrkans inflytande ökat alltmer och skärpta lagar införts mot abort och drogkonsumtion.

Demonstranterna hävdar att Polen bör ändra lagstiftningen och avkriminalisera innehav och bruk av marijuana. De anser att Polens attityd i drogfrågor är hycklande, eftersom landet är en stor vodkaproducent, medan man straffar användare av lätta droger med upp till tre års fängelse. Vissa lättnader har införts på sistone, men aktivisterna vill öka friheten för cannabisentusiasterna.

Länkar:

Polish Activists Smoke Pot In Front Of Parliament

Polish activists light up in bid to legalize pot

Polish MP smokes pot in campaign

Polen vill avkriminalisera eget bruk

Polens förre president: -Avkriminalisera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.