Maria Larsson
Nyheter

Noll tolerans = noll koll

Nyheter24 skrev igår om att regeringen inte ens vet hur mycket illegala droger som svenskarna använder och därmed omöjligen kan påstå att vår narkotikapolitik fungerar. På det kristdemokratiska Socialdepartementet (avgå, Maria Larsson!), som ansvarar för dessa frågor är det här INTE en prioriterad fråga!


Knarkkrigare älskar att prata om hur framgångsrika vi i Sverige är i kampen mot knarket. Det motiveras ofta med irrelevanta argument som t ex hur bra vi är på att sprida skattefinansierad okunskap och fördomar bland unga. Att det i stor utsträckning handlar om ickeproblematiska brukare, håller man däremot tyst om eller förnekar då saken kommer på tal.
Även det utopiska politiska målet om ”Ett narkotikafritt Sverige” försvaras och påstås vara en kraftfull vision som är viktig för att stå emot den hemska drogliberalismen.
Dessa dinosaurier vill inte att deras röstfiske ska bedömas och utsättas för utvärdering, för då kommer det att visa sig vilket hopkok av gamla fördomar, okunskap och desinformation som deras narkotikapolitik i själva verket utgörs av!

Vi skrev för ett år sedan att världens ledare famlar i blindo då det kommer till att veta hur mycket vi knarkar. Från källan Narcoleaks kom nyligen graverande uppgifter om att den globala statistiken för kokainbeslag och produktion inte går ihop.
I t ex USA, uppger myndigheter att den totala världsproduktionen av kokain ska ligga runt 700 ton. Problemet är bara att det enligt den fristående expertgruppen Narcoleaks beslagtogs 734 ton under 2011 (!)
Fundera då på att mörkertalet helt logiskt är MYCKET större än beslagen och då förstår du hur dåligt kampen mot droger går. Detta är också det tragikomiska med beslagsskryt från myndigheter. Vad det egentligen visar, är att vi knarkar mer.

Det är svårt att inte bli konspiratorisk när politikerna gärna vill få det att framstå som att deras strategier fungerar och att problemen inte är så stora som de faktiskt är.

Länkar:

Regeringen flummar om svenskarnas knarkvanor

Obama’s lies about the international cocaine trade (PDF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.