Magnus Westergren Polisen Uppsala
Nyheter

Polischef i Uppsala motverkar granskning

I förra veckan uppmärksammade Metapolisen att polisen i Uppsala retweetar debattinlägg från Svenska Narkotikapolisföreningen (SNPF).
Självfallet ska inte skattemedel användas till att sprida propaganda från en extrem lobbyorganisation och därför kontaktade vi polisen för att ställa frågor gällande detta. Två enkla frågor som handlade om huruvida det är lämpligt att polisen sprider SNPFs budskap på sociala medier och vem som skrivit/publicerat tweeten.

Efter helgen återkom Magnus Westergren (Gruppchef Uppsala/Knivsta) med ett mail som bara hänvisade till JO/JK. Vi svarar och påminner om hans skyldigheter som tjänsteman och myndighetsföreträdare. Han följer alltså inte lagen som innebär att polisen måste tillhandahålla ett myndighetsbeslut underskrivet av en jurist. Till slut skickar han bara samma svar om JO/JK tillbaka.

Som vanligt är det väldigt svårt att få poliser att läsa och besvara frågor i mail. Det uppstår i regel alltid missförstånd och feltolkningar när vi ställer frågor. Vilket är konstigt med tanke på att polisens jurister och företrädare från andra myndigheter alltid är professionella och behjälpliga.

Kontakta polisen i Uppsala och klaga på Westergrens oseriösa beteende! Då han dessutom begår tjänstefel och förmodligen lagbrott när han inte ordnar med ett myndighetsbeslut, så förtjänar han även en JO-anmälan.

Eftersom Westergren är den som polisens registrator förmedlade frågorna till och att han inte vill uppge vem som skrivit inlägget, så antar vi att han är utgivare för twitter-kontot i fråga?
Frågan är om han även är medlem i SNPF?

Länk:

Metapolisen i Sverige 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.