Nyheter

Pot in politics

En inhalerande, blivande president... (Foto: NORML)

Enligt en färsk undersökning från Kalifornien har drygt 50% av de tillfrågade inget emot att den politiker de röstar på, har använt (eller använder) marijuana i rekreationellt syfte.

Det är Problosky-institutet, som på uppdrag av Capitol Weekly gjort undersökningen Den omfattar 751 troliga väljare inför primärvalet. 50,6% av dessa uppgav att de skulle kunna tänka sig att rösta på en kandidat som använder rekreationell marijuana. Av dessa var 4,3% ”mycket mera benägna”  att rösta på en sådan, 2,5% var”aningen mera benägna”  och i fallet med den största gruppen, (43,8%). så spelade inte politikernas marijuana-konsumtion någon roll.

Ja, USA börjar ju få en tradition även i modern tid av marijuana-konsumerande politiker. Landets tre senaste presidenter t ex, har samtliga medgett att de rökt cannabis, även om  Clinton som bekant hävdade att han aldrig inhalerade. 🙂

 

 

I Storbritannien, som ju går till val om några dagar, har liberal-demokraterna gått starkt framåt och delar f n andra plats i opinionsundersökningarna med Labour. Men som vi tidigare (med ett visst beklagande) konstaterat, ligger partiet ganska lågt med sin liberala framtoning just i drogfrågan. Dock har partiledaren Nick Clegg gjort en del uttalanden som ger ett visst hopp för dem som vill se en förnuftigare inställning till droger i allmänhet och cannabis i synnerhet. Och för att misstänkliggöra partiet och deras avsikter i drogpolitiska sammanhang, har ju förstås de politiska motståndarna bedrivit skräckpropaganda, där man påstår att LibDem kommer att införa coffeeshops á la Holland, så fort de kommer i en maktposition.

Ska Nick Clegg kunna stoppa cannabismotståndarna..?

Nämnas kan att LibDem i elfte timmen fått lite draghjälp i form av stjärnglans, då såväl Harry Potter-skådisen Daniel Radcliffe och Bianca Jagger m fl ställer upp som offentliga sympatisörer till partiets politik.
Hmmm… var det inte så att Daniel hade rökt på lite i Camden för ett tag sedan..? Kan det möjligen ha något med hans stöd att göra..?

Ställningen i brittiska valet just nu

Motståndarnas ”skräckpropaganda”

För dig som vill kolla in undersökningen närmare (PDF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.