Nyheter

Prince of pot cencureras av Facebook

Marc Emery den kända aktivisten och cannabisföretagaren sa nyligen att Facebook kräver att han raderar sin historia på kontot. Foton och inlägg är markerade som illegalt innehåll pga kopplingen till cannabis. Över 100 inlägg handlar det om som många gånger fotograferades i lagliga förhållanden i tex Holland och Spanien. Emery nämner även hur det är ett problem för honom att messenger slutar fungera om kontot suspenderas.

Kanadensaren Marc Emery har länge hävdat att aktivism och entreprenörskap går hand i hand. Sälj frön för att legalisera cannabis har han predikat och gjort själv. Något som landade honom i amerikanskt fängelse i fem år på kingpin-anklagelser om att ha hjälpt till med miljontals plantor i USA. Hans brott: att ha skickat frön från Kanada på postorder. Något som inte bröt mot kanadensisk lag men USA fick honom utlämnad ändå.

Emery har startat magasinet Cannabis Culture, streamingsidan Pot.tv och otaliga butiker som ofta sålde cannabis över disk, trots att det räknades som narkotikabrott på den tiden.

Relaterat:

Jim Belushis cannabisföretag censureras av Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.