Nyheter

Jim Belushis cannabisföretag censureras av Facebook

Den älskade amerikanska skådespelaren och musikern Jim Belushi som numera är i cannabisbranschen uttalade sig nyligen på sin twitter om detta växande problem Det är hans företag Belushis Farm som har råkat ut för s k shadow banning. Interaktionen med följare har över en natt minskat drastiskt på företagets Facebook-sida och Instagram-profil.

Fenomenet är något av en hydra som lätt inger en viss hopplöshet. Samma sak drabbar även oss i Sverige som kämpar för en förändring. Vår sida Cannabis.se är svår (omöjlig?) att hitta på Facebook för den som inte tidigare besökt den eller läst våra inlägg. Samma sak med Facebook-gruppen Avkriminalisera Cannabis. Orsaken är att en ört finns med i namnen!

Hur kan det egentligen få vara så här? Ska det vara ok i ett demokratiskt samhälle att fria medier och aktivister motarbetas av globala företag?

Syns du inte så finns du inte!

Vad är shadow banning?

Något som kan beskrivas som en mjuk censur, vilket innebär att en sida/grupp/profils inlägg tex bromsas av algoritmerna. Det är även standard med uteslutning från sökresultat.

Mer på ämnet:

USA: Cannabisföretag stämmer Facebook för censur

Filmklipp från Belushis Farm:

One Reply to “Jim Belushis cannabisföretag censureras av Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.