Nyheter

Sativex godkänd i England!

Igår så meddelade den engelska myndigheten Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) att Sativex, en tinktur som sprayas in under tungan, nu får marknadsföras och säljas till MS-patienter som medicin mot spasticitet.

Även i Spanien väntas den naturliga cannabismedicinen snart bli godkänd. Eftersom England och Spanien är med i EU så ska medicinen även bli godkänd i hela unionen på lite längre sikt.

 

 

Ekonomiskt så betyder det här mycket för den engelska tillverkaren GW Pharmaceuticals som nu enligt kontrakt med medicinjätten Bayer får en betalning för säljrättigheter i England på 10 miljoner pund. Spanska Almirall som avtalat om rättigheterna för hela EU förutom England ska betala 2,5 miljoner pund när godkännande kommer från spanska myndigheter.

Blir man hög av Sativex?
Enligt en svensk patient vi har talat med så verkar det som att CBD-halten är maximerad vilket ger en kroppslig medicinsk effekt men även om antalet ”duschar” överdrivs så leder det ej till en klassisk high.

Länk:

GW Pharmaceuticals cannabis-based drug Sativex approved

UPDATE 2-Britain approves GW Pharma’s cannabis drug Sativex

Dubbelmoralpanik

Svenska läkare som kan skriva ut cannabismedicin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.