Nyheter

Schweiz avkriminaliserar cannabiskonsumtion

Schweiz avkriminaliserade innehav för eget bruk och konsumtion av cannabis igår. Nu riskerar personer som ertappas med upp till 10 gram marijuana eller hasch endast en administrativ bot som kan jämföras med parkeringsböter. Inga ytterligare påföljder som ”prick” i registret kommer heller att tillämpas. 

I Sverige har vi en mycket omodern och unik lagstiftning gällande detta. Faktum är att här är maxstraffet för att bara röka en joint sex månader i fängelse. Det här kuppade RNS och Polisen igenom i början på 90-talet trots hårt motstånd. Det så kallade konsumtionsförbudet lobbades fram för att urin- och blodprov skulle bli en möjlighet.

Det är dags att vi även i Sverige avkriminaliserar bruket av cannabis, och alla illegala droger för den delen. Ingen människa med beroendeproblem eller som endast använder narkotika rekretionellt ska kunna sättas i fängelse!
Konservativa som försöker bortförklara polisens pinnjakt på knarkare hävdar ofta att  maxstraffet vid ringa aldrig döms ut, att det bara är för att samhället med tvångsmedel ska kunna rädda personer ur knarkträsket. Det är inte sant, dessutom så använder polisen narkotikalagstiftningen som ett maktmedel likt LOB. De kan helt enkelt hota eller tvinga medborgare med hjälp av konsumtionsförbudet vilket de ofta gör.

Piratpartiet har i sitt partiprogram en punkt om att avskaffa denna barbariska kriminalisering.

Länkar:

Switzerland decriminalises cannabis

Schweiz: Laglig weed för odlingskunniga

Legal cannabis i Zürich..?

Schweiz är på väg att mildra påföljder vid cannabisbeslag

Förbudet mot eget bruk av narkotika – skadlig symbolpolitik eller fungerande lagstiftning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.