Nyheter

RIP Silk Road

Den digitala Silkesvägen har tagits ner av myndigheter. Innan detta kunde vem som helst surfa till silkroadvb5piz3r.onion via det anonymiserade TOR-nätet för att där köpa och sälja illegala varor, t ex narkotika.
Beställningar skickades till köparen, ofta från samma land. Med hjälp av av ett betygssystem kunde säljare upparbeta högre trovärdighet.

Enligt den officiella versionen i media så var det ägaren Ross William Ulbricht a.k.a. Dread Pirate Roberts inkompetens som ledde till upptäckten.
Amerikanska myndigheter ska ha beslagtagit datorutrustning som senare visade sig innehålla bevis på att ägaren faktiskt var den ökände piraten. Denne ska även använt sin privata email på internet vilket kunnat knytas till Silk Roads grundande.

Transaktionerna på sidan skedde med bitcoins, hela 26 000 btc har tagits i beslag av myndigheter, i runda slängar 18 miljoner kronor. Det var full ruljangs på handelsplatsen som sedan 2011 har omsatt totalt 7,6 miljarder SEK. Silk Roads bortfall påverkade t o m bitcoin-växelkursen som tappade 15% i värde på en dag.

Trots att huvudservern har beslagtagits finns det ingen info om att användares data ska ha läckt. Kunde Silk Road ens se säljarens adress?
Kommentera gärna! Vad tycker du om detta fenomen? Finns det ett Svenskt undernät?

Länkar:

Feds arrest the alleged founder of Bitcoin’s largest drug market

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.