Nyheter

Sekulariserad men spirituell

Här på bloggen tjatar vi jämt och ständigt om hur farligt det är att svensk narkotikapolitik styrs av den kristdemokratiska folkhälsoministern Maria Larsson. Ibland kanske detta nästan verkar hatiskt men meningen är inte att hata. Tyvärr är det uppenbart att beslut som rör denna politik ofta baseras på kristen värdegrund om avhållsamhet och skam. Nykterhet är en dygd!

Jag är varken religiös eller ateist. Jag tror dessutom att många som säger sig vara ateister egentligen är agnostiker. A (utan) och gnosis (kunskap/vetande) kommer från grekiskan och betyder ”utan kunskap”. Poängen är att vi inte kan veta. Vi behöver inte välja sida eller bestämma om gud finns eller inte. Svaren och allt finns inom dig själv.

 

 

Jag har sett och hört många kristna som pratar om den utbredda kristofobin och hatet mot kyrkan. Detta är inte helt obefogat. Kristen tro dödar narkomaner i dagens Sverige. Längre bak i tiden har kyrkan bedrivit dödliga inkvisitioner och hindrat vetenskaplig utveckling.

Det påstås att Bush den yngre startade kriget mot Irak baserat på bibliska historier. Källan för detta är Frankrikes förra president Jacques Chirac som 2003 ska ha pratat med Bush jr på telefon. USAs dåvarande president sade då till sin Franska kollega att invasionen var nödvändig för att stoppa Gog och Magog som leder oss till apokalypsen.

Problemet med kyrkan är det institutionaliserade maktmissbruket den står för. Folk är kristofober därför att det är farligt när kyrkan/religiösa får bestämma.

Länk:
A French Revelation, or The Burning Bush

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.