Nyheter

Uppsala Reggae Festival 2009

Enligt Sveriges Radio så greps 300 personer under årets URF och polisen uppger att det uteslutande handlade om cannabis. En person greps för misshandel. Endast en fjärdedel av dem som greps var under 20.

I en nyhet på UNT.se så beskriver polisen festivalen som lugn. Taleskvinnan Öijeber avslutar med:

På reggaefestivalen är det oftast inga ordningsstörningar. Det gör att polisen istället för att ta hand om fylla och slagsmål kan koncentrera sig på narkotikabrott.

Myndigheter och lagstiftare borde välja vad de vill se på festivaler. Fylla och misshandel eller ganja och dans. Polisen borde sluta trakassera en musikkultur som inte orsakar några problem. Polisen säger själva att reggaefestivalen i Uppsala är en av de minst problematiska musikfesterna, förutom narkotikabrotten. Tänk om det är tack vare cannabis? 😉

 

 

Festivalens belackare borde läsa Marijua is Safer – So why are we driving people to drink?

TV4 Uppland hade ett festivalteam på plats under festivalen och på deras temasida finns det massor med klipp både för reggaefantasten och poliskritiska legaliseringsförespråkare. Tillsammans med tidningen Reggae Galore anordnade TV4 en debatt mellan Ted Goldberg och Ella Bohlin (Kd).

Visst Goldberg verkar ju inte vara den trevligaste pricken men insatt är han allt. Dessutom blir man nog lätt bitter när meningsmotståndare vanvårdar knarkare för att det är rätt enligt kristen moral.

Jag undrar om Ella Bohlin polisanmäler sina vänner och släktingar för fortkörningar eller minsta lilla brott. Bohlin verkar vara en hård och oresonlig människa ovillig att förstå vad vetenskapen visar.

Jag tackar gud för att Bohlin inte valdes in i EU-parlamentet. Tack Alf?

Amen. Jah Rastafari!

Höll på att glömma, tack gud för haschkokosbollen. Det resulterade i ett blogginlägg och flera skratt. Snälla gör så att vi legaliserar och att fler klickar på annonserna. Tack!

Länkar:
Lugn festival slut
240 misstänkta narkotikabrott på reggaefestivalen
TV4 Reggaefestivalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.